ΥΓΕΙΑ

12η Οκτωβρίου – «Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας»

12η Οκτωβρίου – «Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας»
Η Ρευματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στα πλαίσια του εορτασμού της “Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας» διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις για ευαισθητοποίηση του κοινού. Στο πλαίσιο επίσης του εορτασμού αυτού, οι ιατροί της Ρευματολογικής Κλινικής, συνηθίζεται να εξετάζουν χωρίς προγραμματισμένα ραντεβού ασθενείς που επιθυμούν να προσέλθουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Αρθρίτιδα είναι η φλεγμονή των αρθρώσεων που εκδηλώνεται με πόνο, δυσκαμψία, οίδημα, ερυθρότητα, καθώς και περιορισμό της κινητικότητας σε μια ή περισσότερες αρθρώσεις.

Διαφήμιση

Ασθενείς

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα 103.000.000 άτομα στην Ευρώπη υποφέρουν από αρθρίτιδα και άλλες ρευματικές νόσους. Το 14% του ελληνικού πληθυσμού επισκέπτονται το γιατρό τους με προβλήματα των αρθρώσεων. Η αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας και είναι συχνότερη σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών. Οι γυναίκες προσβάλλονται συχνότερα από αρθρίτιδα και συχνά παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα.

Έχοντας αρωγό στην προσπάθεια αυτή τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, οι Ρευματολόγοι καθώς και όλο το Προσωπικό της Κλινικής είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να εξετασθούν.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#ανάγκη
#αρθρίτιδα
#αρθρώσεων
#γυναίκες
#ελληνικού
#Ευρώπη
#νοσοκομείο
#πόνο
#προβλήματα
#ραντεβού