share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

12 πράγματα που προκαλούν καρκίνο και πρέπει να βγάλετε από το υπνοδωμάτιο σας αμέσως!

12 πράγματα που προκαλούν καρκίνο και πρέπει να βγάλετε από το υπνοδωμάτιο σας αμέσως!

Πολλοί εμπειρογνώμονες και διατροφολόγοι σε όλο τον κόσμο λένε ότι πρέπει να τρώμε βιολογικά τρόφιμα, πολλά φρούτα και λαχανικά, να πίνουμε άφθονο νερό, να κοιμόμαστε για τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, να αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το γρήγορο φαγητό,να αποφεύγουμε τη σοκολάτα και άλλα ζαχαρούχα τρόφιμα, να καθαρίζουμε το σώμα μας από όλες τις βλαβερές τοξίνες, κ.λπ.

Απομακρύνετε το “καρκίνο” από το υπνοδωμάτιό σας

Το να απομακρύνετε τα καρκινογόνα πράγματα από το υπνοδωματιό σας εκτός από οτι είναι δύσκολο να γίνει είναι και πολλές φορές δαπανηρό. Οπότε ίσως να θέλετε να ξεκινήσετε με τα μικρότερα πράγματα πρώτα. Αποφασίστε μόνοι σας απο που θέλετε να ξεκινήσετε! Μερικοί άνθρωποι αρχίζουν με τα στρώματα, ενώ άλλοι ξεκινούν με το κρεβάτι. Όποια και αν είναι η επιλογή σας, εδώ θα σας παρουσιάσουμε 12 καρκινογόνα πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε από το υπνοδωμάτιό σας:

1.) Αντικαταστήστε τα μαξιλάρια και τις μαξιλαροθήκες με οργανικά υλικά

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα μαξιλάρια και οι μαξιλαροθήκες είναι ασφαλέστερα από τα συνθετικά, αλλά το 25% των εντομοκτόνων στον κόσμο, καθώς και το 14% των φυτοφαρμάκων καταλήγουν στο βαμβάκι και το μολύνουν. Εάν μπορείτε, αντικαταστήστε τα μαξιλάρια και τις μαξιλαροθήκες με ασφαλέστερες οργανικές εναλλακτικές λύσεις.

2.) Αντικαταστήστε ή αφαιρέστε όλα τα τεχνητά υφάσματα του κρεβατιού σας, του υπνοδωματίου σας και της ντουλάπας σας

Τα συνθετικά είναι κατασκευασμένα από θερμοπλαστικά, ενώσεις οι οποίες απελευθερώνουν πλαστικά μόρια σε υψηλές θερμοκρασίες. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τα συνθετικά ρούχα σας με ρούχα φτιαγμένα με οργανικά υλικά, καθώς τα συνθετικά απελευθερώνουν βλαβερές ενώσεις γνωστές ως φορμαλδεΰδες που μπορεί να βλάψουν την υγεία σας.

3.) Αντικαταστήστε ή αφαίρεστε τα συνθετικά ρούχα από την ντουλάπα σας

Τα περισσότερα συνθετικά είναι το φυσικό αέριο,ο άνθρακας ή αυτά που έχουν υγρή βάση. Το αέριο μεταδίδεται μέσω ενός ακροφυσίου (μήτρα νηματοποίησης) το οποίο ψύχεται αμέσως μετά εξέρχεται και σχηματίζει μικροσκοπικά νήματα που υφαίνονται για να δημιουργήσουν το ύφασμα. Για να αυξήσουν την αντοχή του υφάσματος, προστίθεται στην κορυφή τεφλόν. Τα συνθετικά ρούχα είναι πολύ επικίνδυνα με το πέρασμα του χρόνου, γι ‘αυτό προσπαθήστε να τα αντικατάστήσετε με ρούχα τα οποία είναι φτιαγμένα με οργανικά υλικά.

4.) Καταργήστε τα ψεύτικα έπιπλα

Αν έχετε έπιπλα με δερματίνη στο υπνοδωμάτιο σας, θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε με έπιπλα με οργανικά υλικά, καθώς η δερματίνη περιέχει PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο), το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο. Το PVC γίνεται πιο ευέλικτο με τη χρήση των φθαλικών ενώσεωνοι οποίες μπορούν να διαταράξουν το ενδοκρινικό σας σύστημα, και τα μαξιλάρια τα οποία ψεκάζονται με τοξικές χημικές ουσίες μπορεί να σας οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

5.) Αφαιρέστε τις μοριοσανίδες και τα MDF

Τα έπιπλα που περιέχουν MDF είναι πολύ επικίνδυνα. Το υλικό αυτό είναι κατασκευασμένο από μαλακό και κονιοποιημένο πριονωτό ξύλο σε συνδυασμό με ρητίνη και συνδετικά υλικά τα οποία έχουν συμπυκνωθεί σε στερεές σανίδες. Τα MDF περιέχουν επίσης φορμαλδεΰδη η οποία μπορεί να βλάψει το αναπνευστικό σας σύστημα.

Oι μοριοσανίδες είναι επίσης γεμάτες από φορμαλδεΰδη η οποία έχει συνδεθεί με διάφορες μορφές καρκίνου. Αυτές μειώνουν την τοξικότητά τους κατά 25% σε 2 μήνες και 50% σε ένα χρόνο, και από εκεί, απελευθερώνουν τοξικά υλικά για τα επόμενα 10 χρόνια! Αντί για έπιπλα με μοριοσανίδες ή MDF, δοκιμάστε την εξεύρεση μασίφ ξύλου, γυαλιού ή μεταλλικών τραπεζιών ή γραφείων.

6.) Απομακρύνετε τα χαλιά σας

Διαφήμιση

Τα χαλιά παγιδεύουν τη σκόνη, τα ακάρεα της σκόνης και τα αλλεργιογόνα που μπορεί να είναι η πηγή πολλών προβλημάτων. Τα χαλιά συνήθως είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα και αντιμόνιο, που μπορούν να αποβούν μοιραία. Τα χαλιά έχουν επίσης βρεθεί να περιέχουν ολεφίνη και νάιλον.

Oι μοριοσανίδες είναι επίσης γεμάτες από φορμαλδεΰδη η οποία έχει συνδεθεί με διάφορες μορφές καρκίνου.

7.) Χρησιμοποιήστε Low – VOC χρώματα

Κάθε φορά που βάφετε το σπίτι σας, χρησιμοποιήστε χρώματα με πτητικές οργανικές ενώσεις . Οι πτητικές οργανικές ενώσεις αντιδρούν με άλλα στοιχεία στον αέρα για να παράγουν όζον το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας.

8.) Απομακρύνετε τα παπούτσια σας από το δωμάτιό σας

Όλοι αφήνουμε πάντα τα παπούτσια μας από εδώ και από εκεί, αλλά ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε τους ρυπαντές στο εσωτερικό. Αγοράστε μια μικρή παπουτσοθήκη προκειμένου να βάζετε τα παπούτσια σας μπροστά στη πόρτα ώστε να μπορείτε να τα αλλάζετε εύκολα!

9.) Ελαχιστοποίηστε τον αριθμό των ηλεκτρικών συσκευών

Οι ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να διαταράξουν τις συνήθειες ύπνου σας, οπότε φροντίστε να τις απομακρύνετε από την κρεβατοκάμαρά σας.

10.) Αγοράστε ένα καινούργιο στρώμα ή καλύψτε το

Η αγορά καινούργιου στρώματος μπορεί να είναι ακριβή. Τα στρώματα συνήθως ψεκάζονται με επιβραδυντικές φλόγες και χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας. Εάν δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε το στρώμα σας, φροντίστε να το καλύψετε με μια πλαστική διαφάνεια.

11.) Αγοράστε έναν ατμοκαθαριστή

Ο ατμοκαθαριστής μπορεί να είναι ακριβός, αλλά μπορείτε να πάρετε ένα φορητό που μπορείτε να το μετακινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο. Βεβαιωθείτε ότι είναι εφοδιασμένος με φίλτρα HEPA και ότι δεν περιέχει όζον.

12.) Αφαιρέστε τις κουρτίνες και τα σκιάστρα που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία

Οι κουρτίνες και τα σκίαστρα μπορούν να παγιδεύσουν τη σκόνη και τη γύρη, οπότε θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε με υφάσματα με οργανικά υλικά. Αν είναι υπερβολικά δαπανηρά, προσπαθήστε να βρείτε κάποιον που μπορεί να ράψει τις κουρτίνες για σας. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε περσίδες από ξύλο!

Διαφήμιση

logo