Μερικά κόλπα είναι πανέξυπνα και πολλές γενιές τα χρησιμοποιούν συνέχεια. Ωστόσο, κάποια από αυτά έχουν ξεχαστεί εντελώς με τα χρόνια.
Δείτε παρακάτω 10 χρήσιμα κόλπα που χρησιμοποιούσαν καθημερινά οι γιαγιάδες μας:
#1. Τα τριαντάφυλλα ζουν πολύ περισσότερο εάν βάλουμε μισή ασπιρίνη στο νερό.
#2. Για να μάθετε στο παιδί σας να κρατάει σωστά το μολύβι, χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι.
Τοποθετήστε το όπως στην εικόνα ώστε να μένει στην σωστή θέση.
#3. Ρίξτε αλάτι πάνω σε έναν λεκέ από λάδι όσο το γρηγορότερο δυνατό. Το αλάτι θα απορροφήσει το λάδι και ο λεκέδες θα βγει πολύ πιο εύκολα με το πλύσιμο.
#4. Το ξεραμένο βερνίκι μπορεί να “ζωντανέψει» ξανά με λίγο ασετόν.
Ρίξτε μερικές σταγόνες στο δοχείο και θα γίνει ξανά υγρό και λαμπερό. Ωστόσο, μην βάλετε πολύ γιατί θα γίνει υπερβολικά νερουλό.
#5. Ένα καμένο τηγάνι μπορεί εύκολα να καθαριστεί με βραστό νερό και αλάτι. Ρίξτε μερικές κουταλιές αλάτι στο νερό και βράστε για 15-20 λεπτά.
#6. Μπορείτε να καθαρίσετε τα χέρια σας από το παντζάρι με χυμό από λεμόνι. Το συνηθισμένο σαπούνι θα κάνει το χρώμα ακόμα πιο έντονο. Το λεμόνι όμως θα σας καθαρίσει πολύ πιο εύκολα τα χέρια.
#7. Τα αυγά δεν θα σπάνε και το ασπράδι δεν θα διαρρέει εάν τα βάζετε σε αλατισμένο νερό.
#8. Για να μην τρίβετε το ψωμί, να βουτάτε το μαχαίρι σε βραστό νερό.
#9. Χρησιμοποιήστε πατάτες για να ανακουφιστείτε από ερεθισμούς και τσιμπήματα εντόμων. Πάρτε μία μικρή πατάτα, πλύντε την και κόψτε την. Βάλτε την κομμένη πλευρά πάνω στην πληγή και στερεώστε την με επίδεσμο.
Η πατάτα θα ενυδατώσει την πληγή και θα καταπολεμήσει την φλεγμονή.
#10. Προσανατολιστείτε με ένα ρολόι.
Πάρτε ένα ρολόι και στρέψτε το ώστε ο ωροδείκτης να δείχνει προς τον ήλιο. Μετά διαιρέστε την γωνία ανάμεσα στον ωροδείκτη και την 1 στην μέση. Η γραμμή αυτή θα δείχνει τον βορά.
Μέχρι το μεσημέρι, ο βορράς θα είναι στην δεξιά πλευρά ενώ μετά το μεσημέρι στην αριστερή.