Η αγχώδης ζωή και καθημερινότητα, η καθιστική ζωή και οι κακές διατροφικές συνήθειες έχουν τις επιπτώσεις τους στην υγεία μας και είναι γεγονός πως τα καρδιαγγειακά προβλήματα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο
Δείτε παρακάτω τις 10 τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο εμφράγματος!
Πράσινο τσάι
Ηρεμεί το σώμα και το γεμίζει ενέργεια. Περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθάνε στον μεταβολισμό και ρυθμίζουν τη χοληστερόλη. Να πίνετε 1-2 φλιτζάνια ημερησίως!
Φύκια
Τα φύκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, καροτενοειδή, πρωτεϊνες, βιταμίνες και βοηθάνε στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, εξισορροπούν την αρτηριακή πίεση, διευρύνουν τα αγγεία και μειώνουν τη χοληστερίνη κατά 15%.
Κράνμπερις
Περιέχουν πολύ ποτάσσιο και έτσι αυξάνουν τα επίπεδα καλής χοληστερόλης στο αίμα, μειώνουν την κακή χοληστερόλη. Η καθημερινή κατανάλωση 3 ποτηριών ημερησίως μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%.
Ελαιόλαδο
Είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά που μειώνουν τη χοληστερίνη και τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 41%.
Ξηροί καρποί
Είναι πλούσιοι σε μη κορεσμένα και Ω3 λιπαρά που κάνουν καλό στη μνήμη, ρυθμίζουν τα επίπεδα χοληστερίνης και βελτιώνουν τις αρθρώσεις. Τα αμύγδαλα και τα φουντούκια είναι τα καλύτερα από αυτά για να τα καταναλώνετε καθημερινά.
Λωτός
Είναι πλούσιος σε ίνες και ιχνοστοιχεία που μειώνουν τη χοληστερόλη.
Κουρκουμάς
Η κουρκουμίνη έχει υψηλή αντιφλεγμονώδη δράση και εμποδίζει τη συγκέντρωση λίπους. Μπορείτε να προσθέσετε κουρκουμά είτε στα γεύματα είτε να τον ετοιμάσετε σαν ρόφημα.
Μπρόκολο
Έχει άφθονη βιταμίνη Κ που εμποδίζει τη συγκέντρωση ασβεστίου στις αρτηρίες, μειώνει τη χοληστερίνη και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.
Σπανάκι
Το σπανάκι καθαρίζει τις αρτηρίες και μειώνει την αρτηριακή πίεση, είναι πλούσιο σε ποτάσσιο και φολικό οξύ, τα οποία υποστηρίζουν το μυικό σύστημα και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών.