share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Χοιρινό με μέλι και μουστάρδα και άγριο ρυζι!!!

Χοιρινό με μέλι και μουστάρδα και άγριο ρυζι!!!

Υπέροχο πιάτο ακόμα και για επίσημο τραπέζι !!!

Υλικά

Ένα κομμάτι από μπούτι χοιρινό 400 γρμ περίπου καθαρισμένο από λίπος

Δύο κουταλιές μουστάρδα

Δύο κουταλιές μέλι

Αλάτι

Πιπεράκι

Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο στο μάκρος του φιλέτου μας

Λίγο λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρεατάκι μας.

Το αλείφουμε με μουστάρδα.

Το βάζουμε σε γάστρα η ταψί που σκεπάζει πάνω στο δεντρολίβανο αφού πρώτα έχουμε βάλει νεράκι λαδάκι το αλάτι μας και πιπέρι και ψήνουμε για 40 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

Βγάζουμε από το φούρνο αλείφουμε το φιλέτο με μέλι και ξαναφουρνίζομαι σε δυνατό φούρνο αυτή τη φορά μέχρι να πάρει καραμελένιο χρώμα.

Διαφήμιση

Άγριο ρύζι υλικά

Μια κούπα ρύζι πλυμένο

Μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο

Ένα με δύο φύλλα φασκομηλιάς

Αλατάκι

Εκτέλεση

Βάζουμε το βουτυράκι με την φασκομηλιά να ζεσταθούν όχι να κάψουν ίσα ίσα να λιώσει το βούτυρο.

Σε κατσαρόλα βάζουμε δύο κούπες νερό με το ρύζι και αλατάκι να βράσουν μέχρι να πιει το νεράκι του.

Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.

Σβήνουμε την εστία μας και αφού βγάλουμε τα φύλλα φασκομηλιάς από το βουτυράκι το προσθέτουμε στο ρύζι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε κόβοντας το κρεατάκι σε φετούλες και το βρέχουμε με την σαλτσούλα του ταψιού.Έτοιμο!!!! Καλή όρεξη !!

Χρυσα Τσιλιμιγκακη

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή

Διαφήμιση

logo