share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Τυροπιτάρια…

Τυροπιτάρια…

Τυροπιτάρια…

  • Αλεύρι σταρενιο
  • Λάδι
  • Ξύδι
  • Χλιαρο Νερό
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 σφηνακι τσικουδιά

Μετράω το αλεύρι με τις χουφτες μου ενωμενες και το βάζω σε μια λεκάνη…. όσες χουφτες αλεύρι βάλω τόσες κ.σ λάδι και ξύδι θα ρίξω…… προσθέτω το αλάτι, την τσικουδιά και ανακατεύω πολύ καλα….. ρίχνω το χλιαρο νερό και ζυμώνω μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη…. αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου … Παιρνω λιγη ζυμη καθε φορα, ανοίγω με το χερι η με έναν πλάστη, γεμιζω με φετα , κλείνω και τηγανιζω σε ελαιόλαδο….. Τα σερβίρω σκέτα ή με μέλι….

Πηγή

logo