share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Τρόποι για να νοστιμέψεις τα 5 πιο ΑΠΑΛΕΥΤΑ φαγητά της ελληνικής κουζίνας

Τρόποι για να νοστιμέψεις τα 5 πιο ΑΠΑΛΕΥΤΑ φαγητά της ελληνικής κουζίνας

Δεν θέλουμε να μιλήσουμε για την απογοήτευση και το κλάμα, αλλά ισχύει πως μέχριο και σήμερα κάποια φαγητά παραμένουν ΑΠΑΛΕΥΤΑ. Δεν σώζονται με τίποτα. Ή μήπως σώζονται;

Με πολλή φαντασία και με την βοήθεια του σεφ Γιώργου Παρτσόπουλου, βρήκαμε μερικές καλές λύσεις για να κάνεις αυτά τα απάλευτα φαγητά λίγο πιο νόστιμα.

1. Φακές

Τι είναι: Όχι και το πιο τρομαχτικό πιάτο που μπορεί να σου τύχει.

Πώς τις αντιμετωπίζεις: Ρίχνεις τις ελπίδες σου σε αλλαντικό ή ψάρι. Κατά κύριο λόγο σαλάμι αέρος ή ρέγγα καπνιστή μιας και τα δύο έχουν δυνατή γεύση. Συμπληρώνεις με ελιές, ωμό κρεμμύδι και πολλές φέτες ψωμί.

2. Φασολάδα

Πώς την αντιμετωπίζεις: Στο Πήλιο ξέρουν. Λουκάνικο χωριάτικο μερακλίδικο, το οποίο το τηγανίζεις σε ελαιόλαδο. Το κόβεις κομμάτια και το κάνεις μπλουμ στη φασολάδα σου MAZI με το τηγανισμένο λάδι. Και ναι, κάνει διαφορά. Συνόδεψε με ψωμί (λευκό).

3. Αρακάς

Διαφήμιση

Πώς τον αντιμετωπίζεις: Ο αρακάς σώζεται με ψωμί και φέτα. Λιγότερος αρακάς στο πιάτο και περισσότερες πατάτες (σ.σ.: να υποθέσουμε ότι υπάρχουν πατάτες στην κατσαρόλα έτσι;), τουλάχιστον 4 κομμάτια φέτα, μισή φραντζόλα ψωμί

Να ξέρεις πάντως ότι υπάρχουν και φαγητά, που δεν τα φέρνεις ΠΟΤΕ στο γραφείο.

4. Σπανακόρυζο

Τι είναι: Το χειρότερο πάντρεμα. Ακόμα και το ρύζι ντρέπεται.

Πως το αντιμετωπίζεις: Αρχικά πολύ αλάτι και πιπέρι για να στρώσει η κατάσταση. Αν θέλεις τυρί καλύτερα να ποντάρεις σε κάτι με γεμάτη γεύση. Προσωπικά θα πρότεινα ροκφόρ. Αν πάλι το κοιτάς και σε πιάνει εμετός, δοκίμασε τυριά όπως γραβιέρα, μετσοβόνε ή ακόμα και παρμεζάνα. Αν πάλι θες αλλαντικά, δεν υπάρχει τίποτε πιο πλούσιο και γεμάτο σε γεύση από την μορταδέλα.

5. Αγκινάρες

Πώς τις αντιμετωπίζεις: Δύσκολο περίπτωση και μεγάλη πρόκληση. Η αγκινάρα ανήκει στα φαγητά που είτε μπορείς, είτε δεν μπορείς να φας. Ο Γιώργος ωστόσο προτείνει μία κίνηση ματ για να κατέβουν στο στομάχι. Ετοίμασε σαγανάκι με μαλακό τυρί όπως είναι το τσένταρ (αν δεν έχεις βολέψου με γκούντα). Η μαλακή υφή του θα απλωθεί πάνω στις αγκινάρες και θα δώσει πιο πλούσια γεύση. Αν δεν σε έχει πιάσει βαρεμάρα, μπορείς να ψιλοκόψεις μπέικον και να το ρίξεις από πάνω.

Διαφήμιση

logo