share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Τραγανό Γαλακτομπούρεκο με υπέροχη κρέμα!

Τραγανό Γαλακτομπούρεκο με υπέροχη κρέμα!

Ενα γαλακτομπούρεκο με τόσο γλύκα !!! Τραγανό και τόσο εντυπωσιακό !!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 φύλλο Βηρυτού !

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1+ 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 700 ml γάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 2 βανίλιας
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 250 γραμμάρια βούτυρο για το άλειμμα φύλλων!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

  • 700 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 κουτάλια.χυμό λεμονιού:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα!
  2. Βράζουμε 4 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει!
  3. Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος το σιμιγδάλι την ζάχαρη τις βανίλιας το ξύσμα και το χυμό και τα ανακατεύουμε!
  2. Παίρνουμε.τα αυγά και τα χωρίζουμε ασπράδια/κρόκους!
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα!
  4. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους!
  5. Ενώνουμε απαλά.μαρέγκα/κρόκους!
  6. Αδειάζουμε το μείγμα απαλά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
  7. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο μόλις πήξει κατεβάζουμε!
  8. Ανοίγουμε τα φύλλα κόβουμε σε.λωρίδες βουτυρώνουμε τρεις λωρίδες παίρνουμε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα και τοποθετούμε στην άκρη του φύλλου ρολλάρουμε και συνεχίζομαι την ίδια διαδικασία!
  9. Τα ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς αφού τα περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο!
  10. Σιροπιάζομαι καυτό γλυκό κρύο σιρόπι!

Πηγή: mageirikhkaisuntages

logo