share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Σπαγγέτι με μπέικον σε σάλτσα ντομάτας με πάπρικα

Σπαγγέτι με μπέικον σε σάλτσα ντομάτας με πάπρικα

Σπαγγέτι με μπέικον σε σάλτσα ντομάτας με πάπρικα για ένα υπέροχο οικογενειακό γεύμα.

Μια πολύ απλή, εύκολη, οικονομική συνταγή (από εδώ) για ένα πολύ νόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής

500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι (κατά προτίμηση Νο.10)

120 γρ. μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

2 κουτιά (800 γρ. σύνολο) ντοματάκια κονκασέ

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Διαφήμιση

ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε “αλ τέντε” τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το μπέϊκον για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται τραγανά.

Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λ ακόμα. Ρίχνετε το σκόρδο, το πελτέ και τη πάπρικα και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε τις ντομάτες κονκασέ, λίγη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη “πιάσει” στο κάτω μέρος.

Κρατάτε λίγο νερό από τη κατσαρόλα που βράζετε τα μακαρόνια. Σουρώστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα μέσα στο μεγάλο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά να καλυφτούν καλά τα μακαρόνια με τη σάλτσα. Πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo