share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Σοκολατένιο μπράουνις με καρύδια

Σοκολατένιο μπράουνις με καρύδια

Υπέροχο μπράουνις με καρύδια. Ένα λαχταριστό γλύκισμα που θα “κλέψει” τη παράσταση σε όλες τιςπεριστάσεις που θα το σερβίρετε Μια συνταγή (από εδώ) για ένα τελείως διαφορετικό κέικ/μπράουνις από τα συνηθισμένα το οποίο σίγουρα θα απογειώσει τη γεύση σας.

Υλικά συνταγής

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια

2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

115 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

35 γρ. σκόνη κακάο

70 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια

70 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα

40 γρ. ψίχα αμυγδάλου θρυμματισμένο σε σκόνη

160 ml σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) [*]

140 ml ελαιόλαδο ή ανάμεικτο με σπορέλαιο

Διαφήμιση

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε και στρώνετε λαδόχαρτο στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο βάσης 20 εκ.

Λιώνετε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα.

Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθούν τα αυγά, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι και τη βανίλια. Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας.

Θρυμματίζετε σε μούλτι την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη. Αναμιγνύετε το αλεύρι με το κακάο και τη σκόνη αμυγδαλόψιχας και τα προσθέτετε στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας να αναμειχθούν καλά. Προσθέτετε και τα μισά ψιλοκομμένα καρύδια και τα δαμάσκηνα και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν.

Στρώνετε το μείγμα στο ταψί, πασπαλίστε επάνω και τα υπόλοιπα καρύδια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 18 λ. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς το κόβετε σε 16 τετράγωνα κομμάτια και το απολαμβάνετε.

[*] Το σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) πωλείται σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Πηγή

Πηγή

Διαφήμιση

logo