share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Σάμαλι Πολίτικο με μαστίχα Χίου !!!

Σάμαλι Πολίτικο με μαστίχα Χίου !!!

– Μια γλυκιά και εύκολη συνταγή που μας φέρνει όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, το Πολίτικο Σάμαλι, αφράτο, ζουμερό και με απίθανο άρωμα μαστίχας !!!…

Υλικά

500 γραμ σιμιγδάλι ψιλό

500 γραμ σιμιγδαλι χονδρο

200 γρ. γιαουρτι στραγγιστο αγελαδος

2 νεροποτηρα ζαχαρη

2 νεροποτηρα χλιαρο νερο

1 κουτ.γλ.μαστιχα χιου κοπανισμενη

3 βανιλλιες μασουράκια

2 μπεικιν φακελάκια

λίγο καλό βούτυρο για την επιφάνεια στο τέλος του ψησίματος

Σιρόπι

3 ποτηρια νερο

3 ποτηρια ζαχαρη

Διαφήμιση

Φλουδα απο λεμονι

30γρ.βουτυρο

Ετοιμασία σιρόπι

Ολα μαζί τα βάζουμε σε κατσαρόλα τα βράζουμε 10 λεπτά και αποσύρομε από το μάτι κουζίνας να κρυώσει.

Ετοιμασία σάμαλι

Διαλύουμε το γιαουρτι σε ένα μπολ με το χλιαρό νερό καλά.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα σιμιγδάλια ,τις βανίλιες ,τα δύο φακελάκια μπέικιν πάουντερ την μαστίχα και ανακατεύουμε .

Προσθέτουμε και το διαλυμένο γιαούρτι ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι και αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι 35 εκ.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μέχρι να το δούμε να ροδίσει πολύ καλά η επιφάνεια .

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με λίγο πολύ καλό βούτυρο προτιμήστε αγελαδινό γάλακτος και το χαράσομε σε κομμάτια τρίγωνα ή τετράγωνα.

Με μία κουτάλα σούπας παίρνουμε λίγο λίγο σιρόπι και το αδειάζουμε από πάνω στο γλυκό μας κουταλιά κουταλιά με προσοχή μην μας βουλιάξει .

Οταν κρυώσειν εντελώς σερβίρουμε -του πάει πολυ τους καλοκαιρινούς μήνες παγωτό καιμάκι στο πλάι . Αν ..αν μείνει το διατηρούμε σκεπασμένο με μεμβράνη .Καλή επιτυχία !!!

Κυριακή Ταμ —

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή

Διαφήμιση

logo