share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Πως οι τηγανιτές πατάτες δεν θα έχουν πολλές θερμίδες

Πως οι τηγανιτές πατάτες δεν θα έχουν πολλές θερμίδες

Η τηγανητή πατάτα, αυτή η απλή αλλά συνάμα συγκλονιστικά νόστιμη εκδοχή του λαχανικού, αναβαθμίζει όλα τα φαγητά.

Επειδή όμως ό,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο, έχουν πολλές θερμίδες, οι οποίες αυξάνονται κατακόρυφα όταν μπει η κέτσαπ, η μαγιονέζα, το μπέικον, το λιωμένο τσένταρ και τριμμένο τυρί ή ότι μας αρέσει.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να μειώσεις όσο μπορείς τις θερμίδες σε αυτό το φαγητό;

Να αλλάξεις τον τρόπο που τις μαγειρεύεις και να προσθέσεις ένα μικρό βήμα πριν τις ρίξεις στο τηγάνι!

Αφού λοιπόν κόψεις τις πατάτες σου, ρίξτες σε βραστό νερό για 3- 4 λεπτά, στράγγιξέ τες καλά και στη συνέχεια τηγάνισέ τες σε καυτό λάδι για 5-6 λεπτά, χωρίς να τις ανακατεύεις συνέχεια και σπάσουν.

Αυτή η διαδικασία θα μειώσει σημαντικά το λάδι που τραβάει η πατάτα, plus θα γίνει πολύ πιο μαλακή μέσα και πιο τραγανή έξω.

πηγή: xryses-syntages.gr

logo