share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Πορτοκάλι κέικ !!Το πιό μοσχομυριστό!!!

Πορτοκάλι κέικ  !!Το πιό μοσχομυριστό!!!

Πραγματικά ένα μυρωδάτο αφράτο κέικ που παραμένει μέσα υγρό με το άρωμα πορτοκαλιού οικονομικότατο και πολύ γρήγορο !!! Μπορούμε να το φτιάξουμε χωρίς μίξερ με την βοήθεια του αυγοδάρτη ,έτσι το φτιάχνω κι εγώ η χρησιμοποιώ το μιξεράκι χειρός για ευκολία να μην λερώνω πολλά !! Θα ήθελα να το δοκιμάσετε όλοι θα σας αρέσει πάρα πολύ !

Υλικά η Δοσολογία είναι διπλή για ταψί τετράγωνο 26×35 για φόρμα του κέικ κάντε την μιση δόση στα υλικά που σας γράφω δηλαδή χωρίστε τα στην μέση

Υλικά

2 ποτήρια του νερού λάδι καλαμποκέλαιο

2 ποτήρια του νερού ζάχαρη

3 πορτοκάλια μέτρια η 2 μεγάλα ολόκληρα πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι πολτοποιημένα (με την φλουδα μαζί)

4 αυγά

3 ποτήρια του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις

4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ

Διαφήμιση

3 βανίλιες

ζάχαρη άχνη

λίγο βιτάμ για την φόρμα

Αν θέλετε λιγότερο χωρίστε τα υλικά στην μέση και χρησιμοποιήστε την κοινή φόρμα για κέικ στρογγυλή η μακρόστενη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός . Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα .Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !Πολύ νόστιμο και για τα παιδάκια μας αλλά και για το καφεδάκι μας !!!

Σημείωση Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω αραιωμένη μαρμελάδα πορτοκάλι,η το πασπαλίζουμε με άχνη.

Εγώ το προτιμώ με άχνη ζάχαρη είναι τέλειο ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ !!!!

Πηγή

Διαφήμιση

logo