share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Μπιφτέκια αφράτα – μαλακά -πεντανόστιμα !!!

Μπιφτέκια αφράτα – μαλακά -πεντανόστιμα !!!

Αγαπημένο φαγητό των παιδιών μικρών και ..μεγάλων !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!

Υλικά

500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο

1 αυγό

2 μεγάλο κρεμμύδια ψιλοτριμμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοτριμμένη

4 φρυγανιές

1 φέτα ψωμί μόνο την κόρα

3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι νερού γάλα

1 κουτ.σούπας κοφτή μπέικιν πάουντερ{τα κάνει αφράτα ζουμερά φουσκωτά}

1 κουτ.σούπας ξύδι { πάντα χρησιμοποιώ μηλόξυδο }

4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 φιλαράκια δυόσμος

1/2 γλυκού κουταλάκι κύμινο {δίνει ελαφρύ άρωμα και γεύση }

αλάτι και πιπέρι

Βάζουμε στο μούλτι κρεμμύδια -σκόρδο- μαϊντανό και δυόσμος να πολτοποιηθούν .

Τα στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια έχουμε βάλει τον κιμά σε μπολ και τα ρίχνουμε από πάνω .

Μέσα στο γάλα μουσκεύομαι τις φρυγανιές και το ψωμί ,τα στίβουμε κι αυτά καλά και τα προσθέτουμε στο κιμά στίβοντας τα ελαφρώς .

Προσθέτουμε και το αυγό και όλα τα υπόλοιπα υλικά .

Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα 30 λεπτά ή κι ακόμα περισσότερο στο ψυγείο .

Πλάθουμε τα μπιφτέκια με λαδωμένα χέρια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς γυρνώντας να ψηθούν κι από τις 2 πλευρές.

ή αν έχετε τηγάνι γκρίλ τα ψήνετε εκεί .

Γαρνίρομαι με φετούλες ντομάτας κομμένες σε μισοφέγγαρο και κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι .Σερβίρουμε μα αγγουροντοματοσαλάτα -με πατάτες τηγανητές -ή ότι άλλο σας αρέσει !! Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

*Μπορείτε να φτιάξετε μπιφτέκια με 1 κιλό κιμά διπλασιάζοντας την δόση των υλικών ,να τα φυλάξτε στην κατάψυξη και να ψήνετε όταν τα χρειάζεστε !!

Πηγή

logo