share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Μοσχάρι σοφρίτο

Μοσχάρι σοφρίτο

Μοσχάρι σοφρίτο! Μια γευστική πανδαισία που αγαπήθηκε απ” τους λάτρεις του σκόρδου και όχι μόνο. Μια Κερκυραϊκή συνταγή που έγινε διάσημη, για την απλότητα και τη νοστιμιά της.

Υλικά συνταγής

1 κιλό μοσχάρι νουά κομμένο σε φέτες 0,5-0,7 εκ.

4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

5-6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

¾ φλ. τσαγιού ξύδι

¼ φλ. τσαγιού λευκό κρασί

αλεύρι για το τηγάνισμα

Διαφήμιση

αλάτι – πιπέρι

1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)

ελαιόλαδο

2 ποτήρια νερού ζωμό βοδινού ή νερό

Εκτέλεση συνταγής

Αλευρώνουμε και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις φέτες του κρέατος και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά. Τις αφαιρούμε από τηγάνι και τις μεταφέρουμε, με τσιμπίδα, σε μεγάλο πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και “θωρακιστούν” εξωτερικά.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο με, προαιρετικά, το βούτυρο και τοποθετούμε σε στρώσεις πρώτα τις πατάτες, μετά το κρέας, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και μόλις “εξατμισθεί” το αλκοόλ προσθέτουμε το 1 ½ φλ. ζωμό κρέατος ή νερό.

Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 50-55 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτουμε σταδιακά αν απαιτηθεί και τον υπόλοιπο ζωμό ή νερό. Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με λίγο επιπλέον φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή

Διαφήμιση

logo