share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Λουκούμια με άρωμα τριαντάφυλλο !!!

Λουκούμια με άρωμα τριαντάφυλλο !!!

Λουκούμια με άρωμα τριαντάφυλλο

Υπάρχει έστω ένας άνθρωπος, επι γης που δεν λατρεύει τα λουκούμια; Που δεν ενθουσιάζεται με το μοναδικό άρωμα τους και την αιθέρια γεύση τους. Που δεν λατρεύει τη γλύκα και το διάφανο ροζ χρώμα τους; Υπάρχει κάποιος που ως παιδί δεν “έκλεβε” τα λουκούμια μέσα από το κουτί τους. Που δεν έχει κοκκινήσει όταν τον έπιασαν με τη ζάχαρη πασπαλισμένη πάνω στα ρούχα του; Είναι μικρούλικα αλλά τόσο αισθαντικά. Από τη πρώτη μπουκιά κολλάς και τα θέλεις όλα. Λουκούμια πολλά στην αγορά αλλά σαν κι αυτά που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας δεν θα είναι κανένα. Δοκιμάστε τη συνταγή, είναι τόσο εύκολη!

Υλικά

375 γρ. ψιλή ζάχαρη (προτιμήστε να αγοράσετε εισαγώμενη από τα μεγάλα super market, θα τη βρείτε με την ονομασία caster sugar)

500 ml νερό

1 λεμόνι ο χυμός

25 γρ. ζελατίνης σε σκόνη

100 γρ. corn flour

25 γρ. ζάχαρη άχνη

Διαφήμιση

2-3 κ.γ ροδόνερο

ροζ χρώμα τροφίμων (ή μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα τροφίμων)

50 γρ φιστίκια Αιγίνης ανάλατα και χωρίς κέλυφος, χοντροκομμένα

Λίγο καλαμποκέλαιο

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 300ml νερό. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να έρθει σε βρασμό το μείγμα. Ανακατεύουμε τη ζελατίνη, 75g κορν φλάουρ και 200ml νερό, πολύ καλά με αναδευτήρα χειρός, μέχρι να διαλυθεί και προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε συνεχώς πάλι με ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά μέχρι να πήξει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο κορν φλάουρ και τη ζάχαρη άχνη. Λαδώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατοστών με βάθος 4-5cm και καλύπτουμε με μεμβράνη. Πασπαλίζουμε τηνμεμβράνη με λίγο από το μείγμα κορν φλάουρ – ζάχαρης άχνη. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το ροδόνερο, το χρώμα, τα φιστίκια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Ισιώνουμε την επιφάνεια και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 4 ώρες. Κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα κορν φλάουρ – ζάχαρης άχνη.

Σημείωση Τα λουκούμια τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο, θα κρατήσουν για περίπου μια εβδομάδα. Εναλλακτικά μπορούσαμε να προσθέσετε χυμό λεμονιού και μια σταγόνα κίτρινο χρώμα στη θέση του ροδόνερου και του ροζ χρώματος.

Από

Πηγή

Διαφήμιση

logo