share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Κολοκυθοανθοί τραγανοί αφράτοι σαν λουκουμάδες !!!

Κολοκυθοανθοί τραγανοί αφράτοι σαν λουκουμάδες !!!

Πανεύκολοι και πεντανόστιμοι !!!

ΥΛΙΚΑ για το κουρκούτι

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι

πάπρικα γλυκιά

μπύρα

κολοκυθοανθοί πλυμένοι στραγγισμένοι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και πάπρικα και ρίχνουμε σιγά -σιγά το υγρό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πετύχουμε ένα μίγμα πυκνόρευστο σαν το μέλι π.χ

Τοποθετούμε τα λαχανικά ένα ένα στο κουρκούτι ώστε να καλυφθεί όλη τους η επιφάνεια από αυτό.

Εχουμε βάλει στο μάτι ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό σπορέλαιο μέχρι να κάψει καλά.

Ρίχνουμε τους ανθούς μέσα στο κουρκούτι με κουτάλι μεγάλο και όταν φουσκώσει από την μία πλευρά το γυρνάμε να στρογγυλέψει και από την άλλη πλευρά.

Βγάζουμε τα λουκουμαδάκια μας πλέον από το τηγάνι όταν γίνουν χρυσοκίτρινοι και τους τοποθετούμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας σερβίρουμε παρέα με τζατζίκι κι αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και απολαμβάνουμε τραγανούς πεντανόστιμους τέλειους… λουκουμάδες με ανθούς !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

* Ιδιο κουρκούτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με οτιδήποτε λαχανικό π.χ μελιτζάνα κολοκυθάκι κ.τ.λ .

Εδώ στην παρακάτω φωτογραφία περίσσεψε κουρκούτι και το τηγάνισα σκέτο κουταλιά κουταλιά και πασπάλισα με κεφαλογραβιέρα ..γιατί δεν πετάμε τίποτα !!!

Πηγή

logo