share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Κεκάκια Survivor !!!

Κεκάκια  Survivor !!!

Και γλυκακι για το απογευματινο καφεδακι !!! Κεκακια survivor !!!! Τα ονομασα ετσι γιατι εχουνε ινδοκαρυδο που πολυ μας αρεσει !! Δεν προλαβα να τα φτιάξω …εξαφανιστήκανε !!!

Υλικά

1 συσκευασία βιτάμ με έλαιο καρύδας στα σούπερ θα το βρείτε

2 κούπες ζάχαρη

5 αυγά

3 βανίλιες

1 πρέζα αλάτι

1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό

ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι

1 κούπα ινδοκάρυδο

1 φαρίν απ

Τι κάνουμε

Διαφήμιση

Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη να αγρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά αμέσως μετά προσθέτουμε τις βανίλιες το αλάτι την πορτοκαλάδα το ξύσμα το ινδοκάρυδο και τέλος την φαρίν απ.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κεκάκια και γεμίζουμε με το μείγμα.

Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα .

Εμένα η φόρμα μου χωράει 12 κεκάκια -συνολικά βγαίνουν 30 κομμάτια .

Οταν κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε και τα γαρνίρουμε με γλάσο .

Γλάσο

2 κούπες ζάχαρη

2 κουτ.σούπας. περίπου ζεστό νερό ή γάλα

1 στικ βανίλια

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια και, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, δουλεύετε το γλάσο έως ότου γίνει λείο. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη νερό ή γάλα για να γίνει σαν ρευστή κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια και το γάλα με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού!

Συνταγή Vasiliki Salfaoura —

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή

Διαφήμιση

logo