share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Kέικ σοκολάτας με καραμέλα και μους!!!

Kέικ σοκολάτας με καραμέλα και μους!!!

Υλικά για το κέικ

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 25 γρ. σκόνη κακάο, κοσκινισμένη

Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα την βανίλια, το μπέικιν, την κουβερτούρα το κακάο και το αλεύρι . Βάζετε το μίγμα του κέικ σε φόρμα βουτυρωμένες και αλευρωμένες.

Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Αφήνετε για 10 λεπτά τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες.

Ψήστε το κέικ και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Ανοίξτε τρύπες σε όλη την επιφάνειά του.

Ρίξτε μέσα στις τρύπες το γάλα και σιγουρευτείτε ότι έχει πάει παντού. Αφήστε για μία ώρα να κρυώσει στο ψυγείο.

Υλικά για τη μους σοκολάτας

  • 200 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 100 γραμ. κουβερτούρα πλάκα λιωμένη και χλιαρή
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Αφήνουμε την κρέμα 30′ εκτός ψυγείου.

Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα στο μίξερ, να αφρατέψει καλά.

Προσθέτουμε κρύα τη λιωμένη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ να ομογενοποιηθεί.

Χτυπάμε χωριστά την κρέμα, ώστε να σχηματιστούν απαλές κορυφές.

Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα στη σοκολάτα κι αναδιπλώνουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Καλύψτε το κέικ με τη μους σοκολάτας και πασπαλίστε τους ξηρούς καρπούς και τα κομματάκια κουβερτούρας από πάνω.

Τελειώστε με το σιρόπι καραμέλας

Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο!

Αναστασία Τ. για το idiva.gr

logo