share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Κατσικάκι μαρινάτο με χοντρό μακαρόνι !!!

Κατσικάκι μαρινάτο με χοντρό μακαρόνι !!!

Για τη μαρινατα

Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι άσπρο κρασί

Δυο φύλλα δάφνη

Δυο με τρία κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

Μισή κούπα ελαιόλαδο

Υλικά

Ένα μπουτακι κατσικίσιο

4 μεγάλες ντομάτες αποφλειωμενες στο μουλτι

Διαφήμιση

Μια κούπα πουμαρο

4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τρία

Λίγο δεντρολίβανο

Δυο φύλλα φασκομηλιά

Αλάτι πιπέρι

Ότι πιάσουν τα δάχτυλα μας ρίγανη

Ένα πακέτο μακαρόνια παστιτσιου σπασμένα στα τρία

Εκτέλεση

Από το βράδυ αφού πλύνουμε το κρέας το βάζουμε σε δοχείο με όλα τα υλικά της μαρινατας και γυρίζουμε αραιά και που.Την επόμενη σκουπίζουμε το μπουτακι και με κοφτερό μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε λίγες τρυπουλες και βάζουμε κομματάκι σκόρδο με φυλαρακι από το δεντρολίβανο.Αλατοπιπερωνουμε βαζουμε στο ταψί μαζί με τα φύλλα φασκομηλιας την ντομάτα μας και το πουμαρο.Σουρωνουμε τη μαρινάτα και προσθέτουμε το υγρό στο ταψί μας.Σκεπαζουμε και ψήνουμε για μια ώρα και κάτι σε μέτριο φούρνο.Εν το μεταξυ μισοβραζουμε τα μακαρονια και τα σουρωνουμε κοντά στο τελος του ψησιματοςΤο βγάζουμε ελέγχουμε αν είναι ψημένο συμπληρώνουμε νεράκι αν χρειαστεί και προσθέτουμε τα μισοψημένα μακαρόνια και φουρνιζουμε με το ταψί ξεσκέπαστο να ροδισει και να τραβήξει τα ζουμακια του!!!Μόλις βγήκε!!!Σερβίρουμε!!!Κοπιαστε!!!

Χρυσα Τσιλιμιγκακη

Πηγή

Διαφήμιση

logo