share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Καταπληκτική τούρτα νουτέλα !!!

Καταπληκτική τούρτα νουτέλα !!!

Πρέπει να την δοκιμάσετε είναι απίθανη !!! Είναι απίστευτα αφράτη και πεντανόστιμη!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

6 αυγά

150 γρ.ζάχαρη

150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα

3 κ.σ κακάο

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα κανέλα σκόνη (προαιρετικά)

-Χτυπάω τ’αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.

Κοσκινίζω αλεύρι,μπέικιν,κανέλα και κακάο.

Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και τα στερεά υλικά.

Αδειάζω το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (αβουτύρωτη) 26-28 εκ.με λαδοκολα και ψήνω στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου.

Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ

2 κονσέρβες φυτική σαντιγί τύπου morfat

1 βαζάκι ΝΟΥΤΕΛΑ (400 γρ.)

1 βανίλια

-Χτυπάω 5 λεπτά πολύ καλά τη φυτική σαντιγι να αφρατέψει και να φουσκώσει.

Προσθέτω τη βανίλια και την Νουτέλα να ενωθεί.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 κούπα ζάχαρη

Διαφήμιση

1 κούπα νερό

1 βανίλια

χυμό μισού λεμονιου

-Βράζω 1 λεπτό μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη!Αφήνω να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

200 γρ.σοκολατα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

150 γρ.γάλα εβαπορέ

1 κ.σ μαργαρίνη

1 κ.σ μέλι

-Φέρνω το γάλα σε σημείο βρασμού και ρίχνω μέσα τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη να λιώσουν αι ρίχνω και το μέλι.

Το μέλι ρευστοποιεί και γυαλίζει τη γκανάζ και της δίνει και μια γλύκα!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

-Σε μια πιατέλα βάζω ενα τσέρκι 26-28 εκ.

Τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι και Σιροπιάζω με πινέλο.

Χωρίζω την κρέμα στα 3 και ρίχνω το 1/3 της κρέμας.

Ξανά παντεσπάνι,σιρόπι και άλλο 1/3 της κρέμας. βάζω και τον 3 δίσκο παντεσπάνι,και βάζω το γλυκό κατάψυξη να μισοπαγώσει 1-2 ωρίτσες.

Αφαιρώ το τσέρκι και καλυπτω με το τελευταιο 1/3 της κρέμας που έμεινε,πάνω και στα πλαινά της τούρτας.

Την βάζω πάλι κατάψυξη 30 λεπτά.

Περιχύνω με τη γκανάζ και καλύπτω και τα πλαινά της τούρτας.

Για να κάνω τις ροζέτες σαντιγί χτύπησα 1 φακελάκι γκάρνι σκόνη σοκολάτα με 200 ml γάλα κρύο.και πασπάλισα με φλούδες σοκολάτας,μπήγοντας και κερασάκια γύρω γύρω!!!

Dimitra Dkv-Σόφη Τσιώπου-

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή

Διαφήμιση

logo