share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Καρυδάκι γλυκό !!!

Καρυδάκι γλυκό !!!

Yλικά

1 κιλο καρυδακι

1 και μισο κιλό ζαχαρη

3 ποτηρια νερο

1 χυμο απο 1λεμονι

5 κουτ σούπας ζαχαρη για το ξεπυκρισμα

10 με 15γαρυφαλακια

2 ξυλακια κανελα

1 κουτ σούπας μελι

Εκτελεση

Διαφήμιση

Καθαριζω τα καρυδια τα τριπω τα βαζω σε ενα μπολ με νερο για 24 ωρες.

Τα ξεπυκριζω 5 φορες απο 5 λεπτα βρασιμο με λιγη ζαχαρη κάθε φορά αλλάζοντας το νερό.

Μολις τελειωσει το ξεπικρισμα βαζω τα καρυδια στραγγισμενα στην κατσαρολα με νερο ζαχαρη κανελα γαρυφαλλα εως οτου δεσει.

Στο τελος προσθέτο το λεμονι και το μελι.

Προσοχη να φορεσετε γαντια γιατι τα χερια σας θα μαυρισουν,και να τρυπισετε τα καρυδια.Εγω ξεχαστηκα και πηδουσαν απο την κατσαρολα τα καρυδια θέλουν τρύπημα με ένα πιρούνι .

Φυλάσομαι το γλυκό όταν ξκρυώσει σε αποστειρωμένα βάζα.

Συνταγή

Σοφία Γρηγοριάδου —

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή

Διαφήμιση

logo