share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου: Νέα τεχνική στοχευμένης βιοψίας για τον προστάτη

Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου: Νέα τεχνική στοχευμένης βιοψίας για τον προστάτη

Στο Ιατρικό Π. Φαλήρου, πραγματοποιούνται πλέον με επιτυχία βιοψίες προστάτη με το πρωτοποριακό σύστημα Koelis, που χρησιμοποιεί την τεχνική Βιοψίας Elastic Fusion, από τον κ. Μενέλαο Καλογερή, Διευθυντή του Απεικονιστικού Τμήματος και Επιστημονικό Διευθυντή του Ιατρικού Π. Φαλήρου και την ομάδα του.

Πρόκειται για μία νέα τεχνική στοχευμένης βιοψίας, που αξιοποιεί τα στοιχεία της Μαγνητικής τομογραφίας του προστάτη σε συνδυασμό με τις πληροφορίες του τρισδιάστατου διορθικού υπερηχογραφήματος του προστάτη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη μέθοδος απαιτεί 30% λιγότερο βιοπτικό ολικό γεγονός, που μειώνει αισθητά την πιθανότητα των επιπλοκών. Επιπλέον, φαίνεται να υπερέχει σαφώς της κλασσικής μεθόδου, υποσχόμενη μεγαλύτερη ακρίβεια στη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη και λιγότερες επιπλοκές. Ιστολογική εξέταση σε σύνολο 50 βιοψιών προστάτη, με την τεχνική Βιοψίας Elastic Fusion, ανέδειξε την παρουσία καρκίνου σε 42 εξεταζόμενους (84%), ενώ αντίστοιχα το ποσοστό θετικών βιοψιών για καρκίνο του προστάτη το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους και για τον ίδιο αριθμό εξεταζομένων ήταν μόλις 67%.

Διαφήμιση

Ο κ. Μενέλαος Καλογερής, Διευθυντής του Απεικονιστικού Τμήματος και Επιστημονικός Διευθυντής του Ιατρικού Π. Φαλήρου, δήλωσε: “Τα στοιχεία που προέκυψαν από τη διενέργεια 50 βιοψιών προστάτη με τη νέα τεχνική είναι εντυπωσιακά. Σε διάστημα 6 μηνών με την κλασσική μέθοδο βιοψίας προστάτη και σε ομάδα εξεταζομένων, που υπήρχε ισχυρή υπόνοια καρκίνου του προστάτη (PIRADS 4) από την μαγνητική τομογραφία αποδείχθηκε η παρουσία καρκίνου σε ποσοστό 78%, ενώ αντίστοιχα για το ίδιο διάστημα και την ίδια κατηγορία εξεταζομένων (PIRADS 4), το ποσοστό καρκίνου του προστάτη, που διεγνώσθη με τη μέθοδο Fusion, ήταν 93%. Επιπλέον, ο μέσος όρος των ιστοτεμαχιδίων ανά εξεταζόμενο, που ελήφθησαν ήταν 14, ενώ ο μέσος όρος ιστοτεμαχιδίων με την κλασική μέθοδο βιοψίας προστάτη ήταν 20».

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή

Διαφήμιση

logo