share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Γαλακτομπούρεκα μικρά αρωματισμένα με πορτοκάλι!

Γαλακτομπούρεκα μικρά αρωματισμένα με πορτοκάλι!

Εχει αναδειχθεί ως το πιό δημοφιλές παραδοσιακό μας γλυκό και το πρώτο που σκέφτεται κανείς γιά να κλείσει ένα οικογενειακό γεύμα. Απόδειξη, τα τόσα εξειδικευμένα ζαχαροπλαστεία, που συναγωνίζονται γιά την καλύτερη συνταγή.

Αυτή την φορά θα δούμε μια συνταγή για μικρά γαλακτομπούρεκα που είναι σχετικά μέτριας δυσκολίας!

Υλικά

  • Υλικά για 28-30 κομμάτια:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 180 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
  • το ξύσμα ½ πορτοκαλιού
  • 1 συσκευασία (450 γρ). φύλλο κρούστας για γλυκά
  • Για το σιρόπι:
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • ½ λίτρο νερό
  • Η φλούδα και ο χυμός ½ πορτοκαλιού
Πηγή

logo