share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Εύκολα τυροπιτάκια κουρού

Εύκολα τυροπιτάκια κουρού

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 400γρ τυρί φέτα
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή βούτυρο
  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 200γρ ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 400 με 500γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 1-2 κουτ. σούπας σουσάμι, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Αλειμμα

  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουτ. σούπας νερό

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και την σπάμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε με το πιρούνι.

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια.
  • Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Ανοίγουμε μικρά φύλλα.
  • Το ανοίγουμε με τα χέρια μας και στη συνέχεια με τον πλάστη σε 0,4cm πάχος.
  • Με ένα κουπάτ ή με ένα ποτήρι κόβουμε στρόγγυλα σχήματα.
  • Βάζουμε λίγο από την γέμιση, τα διπλώνουμε και τα πατάμε στην άκρη να κλείσει.
  • Μεταφέρουμε όλα τα πιτάκια σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
  • Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Αναστασία Τ. για το idiva.gr

Φωτογραφία gastronomos.gr

logo