share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Εύκολα τυροπιτάκια κουρού

Εύκολα τυροπιτάκια κουρού

Εύκολα τυροπιτάκια κουρού

Υλικά

1 αυγό

400γρ τυρί φέτα

1 κουταλιά της σούπας κοφτή βούτυρο

200γρ γιαούρτι στραγγιστό

200γρ ελαιόλαδο

1 φακελάκι μέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

400 με 500γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις

1-2 κουτ. σούπας σουσάμι, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Αλειμμα

1 κρόκος αυγού

2 κουτ. σούπας νερό

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Διαφήμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και την σπάμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε με το πιρούνι.

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ανοίγουμε μικρά φύλλα.

Το ανοίγουμε με τα χέρια μας και στη συνέχεια με τον πλάστη σε 0,4cm πάχος.

Με ένα κουπάτ ή με ένα ποτήρι κόβουμε στρόγγυλα σχήματα.

Βάζουμε λίγο από την γέμιση, τα διπλώνουμε και τα πατάμε στην άκρη να κλείσει.

Μεταφέρουμε όλα τα πιτάκια σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και αλείφουμε την επιφάνειά τους.

Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo