Chocolate lovers όλου του κόσμου ενωθείτε! Έφτασε η ώρα όπου οι σοκολατένιοι πειρασμοί θα πάψουν να είναι πειρασμοί και θα γίνουν απλώς “θανάσιμες» απολαύσεις δίχως τύψεις.
Το καλό με την πάροδο των χρόνων είναι πως όσο η ζάχαρη προτείνεται από τους ειδήμονες της υγιεινής διατροφής να αποφεύγεται ρητώς, τόσο νέα υγιεινά υποκατάστατα καταλαμβάνουν το κενό που αφήνει πίσω της αυτή η γλυκιά, λευκή, κρυσταλλική, ανθρώπινη αδυναμία.
Ουδείς αναντικατάστατος λένε για τους ανθρώπους και να που λαμβάνει θέση και για τα γλυκά. Οι επιλογές που έχετε για να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη πολλές. Δείτε, όμως, πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο σοκολατένιο σουφλέ με ρευστή σοκολάτα για γέμιση.
Η Carine από το Sweetas Honey δημιούργησε το Chocolate Lava Cake. Όπως προδίδει και ο τίτλος του πρόκειται για ένα καυτό σουφλέ σοκολάτας που κανείς δεν θα μπορούσε να αντισταθεί γιατί πάνω απ’ όλα δεν χρειάζεται αφού είναι απελευθερωμένο από τη ζάχαρη, το γάλα και τη γλουτένη.
Και μόνο η εικόνα προκαλεί για αμαρτωλές σκέψεις!
Τι υλικά θα χρειαστείτε γι’ αυτή τη σοκολατένια αμαρτία που δεν είναι αμαρτία!
- 200γρ. κουβερτούρα με 85% περιεκτικότητα σε κακάο
- 120γρ. βούτυρο (εναλλακτικά λάδι καρύδας
- 60ml γάλα καρύδας (αν βέβαια δεν είστε φίλοι της καρύδας μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κανονικό φρέσκο γάλα)
- 20γρ. στέβια σε σκόνη
- 30γρ. κορν φλάουρ
- 30γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 4 αυγά και έναν έξτρα κρόκο αυγού
Πρόκληση μοναδική με την υγρή καρδιά του το σουφλέ σοκολάτας!
Σημείωση: Η συνταγή είναι για τέσσερα ατομικά φορμάκια.
Η διαδικασία προετοιμασίας Σε πρώτη φάση βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα να βράσει και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη μέχρι να έρθει ξανά η ώρα του.
Βάλτε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μπεν μαρί και καθώς ανακατεύετέ τα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει (προσοχή: σε χαμηλή θερμοκρασία). Στη συνέχεια σε ένα μπολ χτυπήστε, με το μίξερ τα αυγά με την στέβια μέχρι να αφρατέψουν και σε δεύτερη φάση προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Χρησιμοποιήστε μπεν μαρί για να λιώσετε τη σοκολάτα.
Ήρθε πάλι η ώρα για το γάλα! Ρίξτε το γάλα τώρα στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε με αποφασιστικές και γρήγορες κινήσεις. Κατόπιν, κάντε το ίδιο και με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο.
Τέλος, βουτυρώστε τα ατομικά φορμάκια και μοιράστε το μείγμα σε αυτά. Ψήστε τα Chocolate Lava Cake για 12 – 15 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 ͦC.
Προσοχή: Το Chocolate Lava Cake θα είναι έτοιμο όταν η επιφάνειά του θα έχει σχηματίσει μια ελαφριά κρούστα. Μην υπερβείτε το χρόνο καθώς η υγρασία στο εσωτερικό του κέικ θα χαθεί.
Απλώς μια ακαταμάχητη σοκολατένια απόλαυση δίχως τύψεις.
Πηγή: