Την λένε shakshuka και την απολαμβάνουν κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Μάθετε την πιο εύκολη συνταγή για να την φτιάχνετε και εσείς.
Θα σας πάρει μόλις 30 λεπτά να την φτιάξετε και ούτε 5 λεπτά για να την εξαφανίσετε.
Για 3-4 άτομα θα χρειαστείτε:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 5 μεγάλα αυγά
- 1-2 κ.σ. φρεσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- φρέσκο πιπέρι για τη γεύση
Αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει και εσάς.
Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-5 λεπτά. Προσθέστε και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
Προσθέστε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και αφήστε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά.
Δημιουργήστε 5 μικρές γουβίτσες και σπάστε σε καθεμιά από αυτές από ένα αυγό.
Σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε το φαγητό σας να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Ελέγξτε αν τα αυγά σας είναι εντάξει και αν τα θέλετε πιο καλοψημένα αφήστε τα για λίγο ακόμα.
Φτιάξτε την και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.
Πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό και μαύρο πιπέρι.
Αν θέλετε μπορείτε να τρίψετε και λίγη φέτα από πάνω. Σερβίρετε αμέσως με φρέσκο ψωμί ή πίτες.