share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Αφράτο κωκ !!!

Αφράτο κωκ !!!

Υλικά

Παντεσπάνι

  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλυντζάνι τσαγιού αλεύρι γεμάτο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη γεμάτο
  • 1 βανίλια

Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη 15 λεπτά και ρίχνουμε απαλά αλεύρι βανίλια(να μην βγει ο αέρας)

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 28/30 cm και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 25 λεπτά!

Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στην μέση!

Κρέμα

  • 1 κιλό γάλα φρέσκο
  • 1 φλυντζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 4 κουταλιές βούτυρο

Ζεσταίνουμε γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε κορν φλαουρ με το αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα!

Μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 3 κρόκους αυγών, βανίλια και τέλος το βούτυρο!

Γλάσσο

  • 200 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτάλια της σούπας σπορέλαιο

Συναρμολόγηση

Βάζουμε στο πάτο το ένα κομμάτι παντεσπάνι από πάνω την κρέμα και κλείνουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και περιχύνουμε με μπόλικο γλάσσο!!

Tzeni Tsanaktsidou

Πηγή

logo