share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Αφράτα πεινιρλί !!!

Αφράτα πεινιρλί !!!

Μία συνταγή πού δεν θα την αλλάζετε με τίποτα!

___________________

Υλικά:

_______

1κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις

1φακελάκι ξερή μαγιά

Μισή φλυτζάνα τσαγιού γάλα εβαπορέ

Μισή πλάκα βούτυρο Βιτάμ

1κουταλιά τής σούπας αλάτι

3-4 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη

Χλιαρό νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι περίπου μιάμιση φλιτζάνα τσαγιού.Θα δείτε στο ζύμωμα!

Γέμιση:

Ζαμπόν

Διαφήμιση

Τυρί

Μπέικον

Αυγό

Κρέμα γάλακτος

Σάλτσα κρύα:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ψιλοκομμένη ντομάτα,βασιλικό λίγο ελαιόλαδο, αλάτι ,πιπέρι και λίγη ζάχαρη.

Τρόπος παρασκευής:

______________________

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το χλιαρό νερό.Ανακατεύουμε καλά τρίβοντας το αλεύρι με όλα μαζί τα υλικά.Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και μετά ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού κόβουμε με ένα πιάτο η μπολ σε κύκλο και απλώνουμε σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.(ζαμπονοτυριά).Διπλώνουμε λίγο τις δυο πλευρές και σουρώνουμε τις άκρες σαν βάρκα.Αφήνουμε περίπου 35-40λεπτά να φουσκώσουν ανακατεύουμε κρέμα γάλακτος και αυγό και ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω από την γέμιση!Τέλος ψήνουμε για περίπου μισή ώρα σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς.

Καλή επιτυχία!

Θα ενθουσιαστείτε σίγουρα!!

Από

Πηγή

Διαφήμιση

logo